onsdag 23. november 2011

Garnstund

Strikketøy, nøsting av garn og en kopp te mens jeg venter på at lillesøster skal våkne fra duppen...

Hespetreet er etter min bestemor, og min mor har faktisk fått det reparert hos en snekker siden noen av eikene (pinnene som garnet henger på, litt usikker på hva de heter) var i stykker. Så det er faktisk håp om man skulle finne et gammelt ødelagt hespetre på loftet eller på et loppemarked.

Garnet og strikketøyet er til et prosjekt jeg håper på å få ferdig til dåpen i jula. Men det er heldigvis ikke dåpskjolen jeg holder på med, den er kjøpt ferdigsydd og ligger klar allerede.

fredag 18. november 2011

Lillejentas pyntedrakt

 
Mormor har fått fart på strikkepinnene også for lillesøster, og dermed er det på tide at vår snart 3 måneder gamle solstråle gjør sin entre på bloggen. Resultatet av pinneklikkingen til mormor ble en kortbuksedrakt etter gammel, god oppskrift. Garnvalget ble Lanett, og mormoren var visst veldig fornøyd med det valget. Resultatet ble utrolig jevnt og maskene ble veldig tydelig (nice stitch definition som det visstnok heter). Nå er strengt tatt alle strikkeplaggene til mormoren generelt veldig jevnt strikket, men ender likevel med å bli dampet, så når dette plagget etter hennes utsagn strengt tatt ikke trengte å dampes, så er det et stort kompliment til garnet. 

Mønsteret på overdelen har jeg ikke sett tidligere, og det hadde ikke mormoren heller. Mens hun strikket måtte hun etter eget utsagn til slutt gi opp å skjønne hvordan mønsteret skulle bli og bare strikke å se.Fint ble det i hvert fall. 
Til vanlig må vi nå ha ulltøy under denne dressen, så også på bildene. For noen uker siden kunne vi imdlertid fjerne disse siden vi var i Spania og fikk et lite blaff av sommer nå på senhøsten. Det var utrolig deilig, spesielt for de små som slapp tykke og stive klær. Vi koste oss hele gjengen, men nå er det deilig å være hjemme og følge de vanlige rutinene og begynne å tenkte på juleforberedelsene og forberede dåp i nyttårshelgen.

Related Posts with Thumbnails