fredag 12. juli 2013

Pledd i reprise

Jeg liker oppskriftene til Pickles veldig godt. De er lett å strikke, men har likevel ofte med morsomme mønster og teknikker. Dette pleddet, Lun bris sommerbabyteppe, er inget unntak. I tillegg til fin strukturstrikk er det strikket i i bomull og er veldig luftig, noe som har gjort teppet til en stor favoritt i sommerhalvåret her hos oss. Da riktignok det først jeg strikket, det til Maxi. Et lignende teppe til Mini, bare i litt dusere farger, har derfor vært på pinnene en god stund, men det har liksom aldri kommet av disse pinnene da. Og når det så plutselig viser seg at Micro også snart har tenkt å melde sin ankomst, var det veldig lett å fortsette som om det var til henne i stedet.

En kraftig innspurt ble lagt inn på biltur en langhelg her i juni, og teppet er nå ferdig, i god tid før fødselen. Det er bare det at akkurat da teppet kom av pinnene, før tråder var festet, la Mini seg ned på gulvet, bredde teppet over seg, og la seg i kosestilling. En handling som varmet en strikkende mors hjerte så mye, spesielt når det gjaldt en datter som strengt tatt bare har fått arve mors strikk laget til storesøster så langt, at Mini sporenstreks ble gjeninnsatt som mottaker av nevnte pledd. Forhandlinger ble igangsatt for å få Maxi til å gi bort sitt pledd til nykomlingen i stedet, da undertegnede innser sin begrensning og ikke planlegger å få ferdig enda et teppe før nedkomst. Forhandlingene ser foreløpig ut til å være i havn, med visse forbehold om noe ustabil treåring, sånn beslutningsmessig.

Det ser forresten også ut som jeg har funnet løsningen på hvorfor jeg tidligere har fått såre fingre når jeg har strikket med bomull. Tidligere har tempo og intensitet vært mye høyere, og da bomull er litt mindre ekstatisk enn ull, har dette medført litt høyere belastning på huden. Det er nå i hvert fall min teori.

1 kommentar:

  1. Nydelig pledd! Dette har jeg også strikket, til en niese. Det har visst blitt MYE brukt... Underveis syns jeg ta det tok laaaang tid å få det ferdig, men resultatet er jo fint, da :-)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails