fredag 18. november 2011

Lillejentas pyntedrakt

 
Mormor har fått fart på strikkepinnene også for lillesøster, og dermed er det på tide at vår snart 3 måneder gamle solstråle gjør sin entre på bloggen. Resultatet av pinneklikkingen til mormor ble en kortbuksedrakt etter gammel, god oppskrift. Garnvalget ble Lanett, og mormoren var visst veldig fornøyd med det valget. Resultatet ble utrolig jevnt og maskene ble veldig tydelig (nice stitch definition som det visstnok heter). Nå er strengt tatt alle strikkeplaggene til mormoren generelt veldig jevnt strikket, men ender likevel med å bli dampet, så når dette plagget etter hennes utsagn strengt tatt ikke trengte å dampes, så er det et stort kompliment til garnet. 

Mønsteret på overdelen har jeg ikke sett tidligere, og det hadde ikke mormoren heller. Mens hun strikket måtte hun etter eget utsagn til slutt gi opp å skjønne hvordan mønsteret skulle bli og bare strikke å se.Fint ble det i hvert fall. 
Til vanlig må vi nå ha ulltøy under denne dressen, så også på bildene. For noen uker siden kunne vi imdlertid fjerne disse siden vi var i Spania og fikk et lite blaff av sommer nå på senhøsten. Det var utrolig deilig, spesielt for de små som slapp tykke og stive klær. Vi koste oss hele gjengen, men nå er det deilig å være hjemme og følge de vanlige rutinene og begynne å tenkte på juleforberedelsene og forberede dåp i nyttårshelgen.

6 kommentarer:

 1. For en nydelig buksedrakt! Vet du hvor oppskriften er hentet fra? Denne fikk jeg lyst til å lage også. Den var super søt. Kjempe fint mønster på overdelen.

  SvarSlett
 2. For ei søt lita tulle du har:-)
  Veldig fin buksedrakt. Mønsteret på overdelen var utrolig dekorativt!

  God helg!

  SvarSlett
 3. Å så artig med gamle oppskrifter! Den var veldig søt, spesielt med den nydelige jenta inni:-)

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin! Tidløs, vil jeg si - kunne ikke gjetta at den var gammel den oppskriften her!:)

  SvarSlett
 5. Den var helt fantastisk nydelig, og minner om den Hedda si mormor strikket til henne:) Synes mønsteret på overdelen var prikken over i'en:)

  SvarSlett
 6. Veldig kjekt å ha oppdaget deg! Her var det mye fint :) Og denne kort-selebukse var utrolig søt! Hvilket mønster er det i?

  Hilsen Miriam

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails