onsdag 5. oktober 2011

"Hentejakke"

Endelig ble hentejakken til minstejenta ferdig. Planen var jo å strikke denne ferdig før termin, og derfor ble en enkel oppskriften med kun rillestrikk valgt, men siden mottaker kom før teminen ble den likevel ikke fullført i tide. Heldigvis er den i størrelse 0-3 måneder, slik at den er passe enda selv om jenta er blitt en måned gammel.

Jakken er strikket etter oppskrift for omslagsjakke fra "Strikk til nøstebarn" i den minste størrelsen, og garnet jeg har brukt er Alpaca fra Drops. Det er første gang jeg strikker fra halsen og ned, men må si jeg likte den måten å strikke på. Kanten rundt er heklet etter inspirasjon fra "Myk start" og kalles museører. Jeg har ingen kunnskaper innen hekling, men ble ganske fornøyd med resultatet likevel. Jeg synes slike heklede kanter ofte gjør hele plagget. Jeg var litt usikker på om jeg ville ha knapp eller knyting på denne, så jeg heklet en knappehempe i den ene siden og en snor i den andre. Foreløpig er det snor på utsiden og knapp inni, men mulig jeg endrer på det siden. Det er jo kjekt med valgmuligheter.
Nå har jeg virkelig fått tilbake strikkemotivasjonen for allvor, og har flere prosjekt på pinnene. I tillegg begynner dagene å gå seg til i litt mer rutiner for lillemor, slik at det er mulighet til mer strikking enn jeg hadde den første tiden etter at hun kom til verden. Det betyr at  det også er størres sjanse for blogging, og ikke minst mer tid til lesing av blogger og skriving av kommentarer. Det er jo så mange fine blogger der ute, både nye og gamle, og jeg får så mye inspirasjon fra dere alle sammen og setter utrolig pris på kommentarer dere legger igjen hos meg. Nå skal jeg sette meg ned med en kopp te og ta en liten bloggrunde mens jeg venter på at lille skal våkne fra duppen sin.

3 kommentarer:

  1. Det ble en veldig fin omslagsjakke:) Nydelige farger!

    SvarSlett
  2. Søt jakke og gratulerer. Veldig fin kjole i innlegget før også.

    SvarSlett
  3. Nydelig omslagsjakke, et pent stykke arbeid :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails