torsdag 20. oktober 2011

Nupp i dupp

Favorittgenseren til kjæresten, den tidligere bloggede kjekkasgenseren fra Pickles, har blitt flittig brukt siden den ble ferdig. Den har desverre ikke fått det stellet den skulle fått, og er derfor etter hvert blitt veldig nuppete. Det var derfor nå på tide å ta frem nuppefjerneren og få litt stell på den igjen. Ganske avslappende øvelse mens lillesøster sover dupp (derav overskriften). Det er litt meditativt når man kommer inn i det (nesten som strikking) og lett å avbryte når smokkekriser oppstår.

Når det gjelder nupping så har enkelte strikkekyndige (det vil si mottakers svigermor) antydet at mye nuppingen kan skyldes personlige egenskaper, altså at noen personer "nupper" mer enn andre. Ikke vet jeg om dette er tilfelle, og genserens eier stiller seg veldig skeptisk til en slik forklaring, men jeg har i hvert fall noen andre forklaringer som jeg i det minste tror kan være delaktig i det store nuppeantallet. Blandt annet er genseren strikket i Pickles nydelige Abulita 3-tråds, som er utrolig mykt og  deilig, men som jeg tror er litt løst spunnet. I tillegg har jeg strikket på litt for store pinner (ja det irriterer meg litt nå i ettertid, men den som strikker den lærer som man sier) og dette har jeg hørt kan medføre at garnet avgir en del fiber. I følge Pickles egne sider om garnkvaliteter skal dette gi seg litt etterhvert, så vi får se hvordan dette blir etter noen omganger med nuppefjerner.

Håper uansett mottaker er fornøyd når han nå slipper å gjøre dette selv. :)

1 kommentar:

  1. Jeg har også hørt at noen personer er nuppere :) Har ikke hørt de to andre teoriene, men det blir spennende å se om det kan stemme.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails