torsdag 26. august 2010

Vårjakken som ble høstjakke.

...og det er ikke fordi den tok så lang tid å strikke.
 

Jakken var derimot veldig morsom å strikke, noe som medføret at den ble relativt fort ferdig. Det var mitt første plagg med mønster og med rundfelling, så jeg hadde noen utfordringer å ta tak i, men det er jo det som er gøy føler jeg. I tillegg ble den strikket frem og tilbake (jeg er ikke klar for å klippe i det jeg har strikket helt enda), noe som medførte at en del mønsterrapporter måtte strikkes vrangt  Designeren hadde heldigvis prøvd å legge de enkleste omgangene til vrangomgangene, så alt i alt gikk også det ganske greit.


Ermene var derimot et annet kapittel. De skulle strikkes rundt og rundt på strømpepinner, og det med riller nederst. Etter MYE knot med disse rillene hvor jeg glemte å bytte mellom rett omgang og vrang omgang på riktig sted og måtte rekke opp gjentatte ganger (noe som ikke var lett med dette alpakkagarnet siden det så lett tovet seg sammen), endte jeg til slutt på å strikke nederste del av ermene frem og tilbake. Jeg fikk derfor litt montering der, men det var lang å foretrekke fremfor problemene jeg hadde med å strikke rundt og rundt.Så tilbake til hvorfor denne jakken ble en høstjakke og ikke en vårjakke. Den var jo strengt tatt ferdig i vår, men på det tidspunktet jeg startet på denne jakken var jeg fortsatt i den villfarelse at det å sjekke strikkefastheten ikke var så nøye. Det viste seg derimot å være feil denne gangen også, og det som skulle blitt str 9 mnd ble ikke passe før en stund etterpå. Altså nå i høst. Men hva gjør vel det? Ingenting er vel bedre enn å gå høsten i møte med en god høstjakke i myk alpakka. Men jeg må innrømme at jeg er blitt mye flinkere til å sjekke strikkefastheten etter dette prosjektet...

Mønsteret er fra Drops og opprinnelig i blåtoner, men jeg plukket med meg noen nøster rosa og kombinerte den selv til en jentejakke. Garnet jeg har brukt er Drops Alpaca.

Til slutt måtte selvfølgelig merkelappen min på siden de endelig er kommet.

4 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke. Rundfelling er så fint synes jeg.

  Jeg har også brent meg på det der med strikkefastheten et par ganger.

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke! :)
  Jeg likte veldig godt fargene du har satt sammen.

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke, synes det ser ut som du har skikkelig teken på det, jeg! Imponert over mønsterrapport på vranga, kjenner jeg... ;)

  Rillestrikk er nesten alltid best fram-og-tilbake synes jeg, og så er det jo ikke vanskelig å sy en enkel søm til slutt. Strikkefasthet vet jeg ALT om, er ikke spesielt god der jeg heller, hehe. Men jakken er like fin som høstjakke, synes jeg!

  Hilsen ny leser!

  SvarSlett
 4. For en nydelig jakke......ja den strikkefastheten har jeg smertelig fått erfare at ikke alltid stemmer.......Men godt når de små kan vokse inn i det ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails